Wat is vitamine D eigenlijk?

Wat is vitamine D eigenlijk?

“De zon is de beste vriend van vitamine D, de happy vitamine!

In dit artikel leer je alles over deze belangrijke vitamine en hoe je er genoeg van krijgt. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke bron of een supplement wilt nemen, wij hebben alles wat je moet weten. Van de rol van vitamine D in het lichaam tot de beste manieren om het binnen te krijgen.

Laten we beginnen met de vraag: ‘Wat is vitamine D eigenlijk?'”

“Vitamine D is de ‘happy vitamine’ en een vetoplosbare vitamine die we kunnen krijgen via voeding, maar ook ons lichaam kan het zelf aanmaken door middel van zonlicht. Het speelt een belangrijke rol in het behoud van stevige botten en tanden door calcium uit voeding op te nemen. Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine D, D2 en D3, waarvan D3 de dierlijke vorm is die beter door het lichaam wordt opgenomen.

Maar vitamine D is niet alleen belangrijk voor botten en tanden, het ondersteunt ook het immuunsysteem, helpt bij de aanmaak van cellen en weefsels en is van belang voor de normale werking van spieren. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht, dus zorg ervoor dat je in de lente, zomer en herfst elke dag minstens 15-30 minuten buiten bent met onbedekt hoofd en handen. In de winter is het in Nederland niet altijd zonnig genoeg, maar gelukkig kan het lichaam een voorraad opslaan in vetweefsel en organen.

Dus, trek je zonnebril op, smeer je in met zonnebrandcrème en ga genieten van de zon. Als je twijfelt of je voldoende vitamine D binnenkrijgt, overleg dan met een arts of een diëtist om te kijken of een supplement iets voor jou is. Proost op de happy vitamin!”

“Maar wat als je geen zonlicht krijgt?

Geen paniek! Er zijn ook andere manieren om vitamine D binnen te krijgen. Voeding is een van de belangrijkste bronnen van vitamine D, zoals vette vis, eieren en paddestoelen. Er zijn ook veel voedingsmiddelen die aangevuld worden met vitamine D, zoals melk, yoghurt en ontbijtgranen.

Als je nog steeds twijfelt of je voldoende vitamine D binnenkrijgt, overweeg dan om een supplement te nemen. Er zijn veel supplementen beschikbaar, zoals vitamine D druppels of capsules. Let wel op dat je niet te veel vitamine D neemt, want teveel vitamine D kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om een arts of een diëtist te raadplegen om te bepalen hoeveel vitamine D je nodig hebt.

En wees gerust, vitamine D is de happy vitamine en het is heel belangrijk voor ons lichaam, dus zorg ervoor dat je genoeg binnenkrijgt. Of het nu via zonlicht, voeding of supplementen is, zorg dat je genoeg van deze geweldige vitamine binnenkrijgt voor een gezonde en gelukkige levensstijl.”

Wil jij deze winter jouw vitamine D-inname verhogen met een supplement? Body&Fit verkoopt Vitamine D3 3000IU, een krachtig supplement met een superieure dosering van 3000IU. Een verpakking van 180 capsules Vitamine D3 3000IU is voldoende voor 6 maanden. En met Omega-3 + Vitamine D sla je twee vliegen in één klap. Deze capsule bevat maar liefst 1000IU vitamine D3 en 1000 mg essentiële Omega-3 vetzuren per capsule

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT

Sending

©2023 Powered by Jotmardrisep

Log in with your credentials

Forgot your details?