Goij Bessen Gezond? of niet?

goij-bessen-gezond

Goij Bessen Gezond?

Allereerst, wat zijn Goji bessen?
Een rauwe goji bes is ongeveer de grootte van het topje van je pink, zo niet kleiner. Echter, deze maat bessen zijn moeilijk te vinden in Noord-Amerika en zijn afkomstig uit delen van Azië (meestal China) en Europa.

De gezondheidsclaims:
Goji bessen zijn voor duizenden jaren gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde , zegt gezondheid en voedings expert Rosanna Lee.
Sommigen beweren zelfs deze bessen natuurlijke remedies zijn voor diabetes, hypertensie, malaria of zelfs koorts. Echter, Lee zegt veel van deze claims kan niet waar zijn. “Op dit moment is er nog steeds niet veel overtuigend bewijs uit onderzoek voor dergelijke claims.

Waar kan ik ze kopen?
Typisch, worden goji bessen gevonden in gedroogde pakketten of verkocht door het gewicht bij bulk voedingswinkels, gespecialiseerde voedingswinkels, kruiden winkels of op markten in Chinatown

Hoe smaken ze?
Goji bessen hebben een natuurlijke tint van de zoetheid met een zeer lichte kruid-achtige nasmaak. Ze bevatten ook kleine zaadjes (die vezels bevatten), die een mooie textuur toe voegen aan uw maaltijden.

Hoe eet je ze?
U kunt eten ze rauw of week ze in heet water voor kauwend. Anderen geven de voorkeur het toevoegen van goji bessen trail mixen, smoothies of als garnering op granen, salades of yoghurt. In principe kan gojibessen worden gebakken, gekookt, gestoomd en verwerkt op enigerlei wijze nadat ze gewassen.

Voordelen?

Gezonde, stralende huid?
Net als bij de voordelen die je krijgt van het eten van andere bessen, zijn goji bessen geladen met bèta-caroteen (een pigment gevonden in planten en vruchten), die helpt bevorderen van een gezonde huid.

Bescherm uw gezondheid … All Over Your Body
Goji bessen zijn ook bekend om te helpen stimuleren het immuunsysteem en de bescherming van de ogen – te praten over een super fruit. En net als andere bessen, goji bessen zijn ook een uitstekende bron van vitamine C en kan moeilijk symptomen van verkoudheid te verminderen.

Verpakt met anti-oxidanten
Goji bessen zijn een uitstekende bron van antioxidanten vanwege hun zuurstof radicale absorptie cpacity (ORAC) waarde. Een ORAC waarde geeft antioxidant kracht een levensmiddel op een relatieve schaal, zegt Lee.

Ja, ze zijn gezond
Als een plus, goji bessen zijn laag in calorieën, vet-vrij en zijn verpakt met vezel – die ook helpt bij het beheren gewicht en ga de badkamer op een regelmatige basis.BF_goji_berries

Bron:Huffington Post

CONTACT

Sending

©2022 Powered by Jotmardrisep

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: