Superfood, gezondheidseffecten fruit

Gezondheidseffecten Fruit

Fruit eten is heel goed voor de gezondheid. Verschillende soorten fruit eten is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Fruit levert in verhouding tot het gewicht heel weinig calorieën. Het bevat veel water en voedingsvezels. Deze zorgen voor een vol gevoel in de buik. Het eten van fruit verzadigt meer dan het drinken van fruit.

Fruit is de verzamelnaam voor alle eetbare vruchten. Ze worden meestal rauw gegeten en smaken zoet of zuur. Plantkundig gezien is een vrucht het eetbare deel van de bloem of wat zich daaruit ontwikkelt na bevruchting. Sommige vruchten worden ook tot de groenten gerekend, denk aan tomaat, paprika, aubergine en komkommer.

Voedingsstoffen

Fruit levert weinig calorieën en veel vitamines, voedingsvezels en mineralen. Fruit levert ook koolydraten Daarnaast bevat fruit een groot aantal bioactieve stoffen zoals carotenoïden,  lycopenen en flavonoïden. Fruit bevat daarnaast ook zuren en suiker. Avocado is een van de weinige vruchten die relatief heel veel vet en dus ook veel calorieën bevatten. Het zijn wel de onverzadigde vetten dus de gezonde vetten.

Soorten fruit

  • Zacht fruit, zoals bessen, aardbeien en druiven.
  • Steenvruchten, zoals kersen, abrikozen, pruimen, perziken en nectarines.
  • Pitfruit, zoals appels en peren.
  • Citrusfruit,  zoals sinaasappels, citroenen en mandarijnen.
  • Ander exotisch fruit, zoals bananen, kiwi’s en ananassen.
0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT

Sending

©2024 Powered by Jotmardrisep

Log in with your credentials

Forgot your details?