Rauwe cacaopeder gezond?

RAW Cacao Nibs (in glas)

Rauwe cacaopoeder gezond?

Chocolade vindt bijna iedereen lekker. We geloven dan ook graag dat dit bruine goud ook gezond kan zijn. Geen wonder dat rauwe chocolade zo in opkomst is. Maar is het echt zo gezond als ze zeggen?
Chocola als superfood. Het klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het eigenlijk ook. Althans: als je het hebt over het spul dat de meeste mensen als chocolade kennen. In die repen zitten namelijk toevoegingen als suikers en vetten.
De chocolade die bedoeld wordt, is de puurste vorm: alleen onverhitte cacaoproducten, vooral de rauwe cacaobonen en de cacaonibs. En dat maakt de smaak veel bitterder dan de chocoladerepen waar het gros van de mensen in de supermarkt naar grijpt.

Wat is rauwe cacao?

Iedereen kent cacao natuurlijk als de grondstof voor chocolade. Cacaobonen groeien in een grote ovale cacaovrucht aan een boom in Midden- en Zuid-Amerika. Normaal wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen.

Volgens de kenners bevat rauwe cacao veel goede voedingsstoffen in grote hoeveelheden, die verloren zouden zijn gegaan als je de cacao verhit. Denk aan bijvoorbeeld antioxidanten, diverse mineralen zoalsmagnesium, ijzer, zink en chroom maar ook aan omega 6-vetzuren en diverse vitamines.

Daarnaast bevat rauwe cacao ook theobromine en cafeïne, twee stoffen met een goede stimulerende werking.

Volgens een Amerikaanse website zijn de volgendevoordelen:

1) een lagere bloeddruk en verbetering van het verkeer
Flavanolen, theobromine en andere componenten in cacao kunnen lagere bloeddruk en bloedcirculatie bevorderd door het bevorderen dilatatie, sterkte en gezondheid van de bloedvaten

2) Bevordert de cardiovasculaire functie en gezondheid
De antioxidant kracht van flavonoïden en essentiële mineralen en vitaminen gevonden in cacao kunnen ondersteunen gezond hart functioneren door het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de doorbloeding, het verlagen van LDL-cholesterol, en het verminderen van de vorming van tandplak op de vaatwanden.

3) neutraliseert vrije radicalen
Hoge niveaus van antioxidanten beschermen het lichaam van een opbouw van vrije radicalen uit blootstelling aan de zon, vervuiling, roken, enz., Die gezond lichaamsweefsel die tot kanker en hart- en vaatziekten kunnen beschadigen. Ons lichaam heeft anti-oxidanten om ‘dweilen’ vrije radicalen die onze cellen kunnen beschadigen. Wetenschappers van de Cornell University onlangs ontdekt dat rauwe cacao poeder bevat bijna twee keer de anti-oxidanten van rode wijn, en tot drie keer de anti-oxidanten in groene thee.

4) rauwe chocolade kan de spijsvertering te verbeteren
Een voldoende hoeveelheid vezels geleverd bij elke portie cacao ondersteunt de spijsvertering, terwijl cacao stimuleert het lichaam de productie van spijsverteringsenzymen.

5) Raw chocolade kan lichamelijk en geestelijk welzijn te verbeteren
Er zijn veel onderdelen van cacao, waaronder alkaloïden, eiwitten, bèta-caroteen, leucine, linolzuur, lipase, lysine en theobromine, die allemaal samenwerken om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld theombromine helpt het centrale zenuwstelsel stimuleren, gladde spieren ontspannen en de bloedvaten verwijden, waardoor het lichaam een verhoging van energie; “Bliss” chemische stoffen gevonden in cacao helpen om de circulatie en de beschikbaarheid van serotonine en andere neurotransmitters in de hersenen te verhogen, het verbeteren van stemming en de bestrijding van depressie.

Andere opmerkelijke voordelen zijn:

eetlustremmer
Ja dat klopt! Rauwe chocolade heeft eigenlijk eetlust onderdrukken eigenschappen en vaak toegevoegd aan afslankproducten om de controle honger te helpen! Gewoon genieten van een paar Raw Choc’s of voeg een halve theelepel rauwe chocolade poeder om een theekopje lauw water 10 minuten voor een maaltijd voor een heerlijke, natuurlijke manier om uw eetlust te verminderen.

aphrodisiac
Chocolate is al lange tijd het eten voor de liefhebbers en is een symbool van sensualiteit en seksualiteit. De oude Azteken gaf chocolade als bruiloft cadeautjes en andere Zuid-Amerikaanse beschavingen geloofden dat chocolade was het eten van het hart. Rauwe chocolade uit Zuid-Amerika heeft tot de beste chocolade afrodisiacum over zijn!

Gevoel van welzijn
Lang beschouwd als een ‘happy food’, chocolade is een populaire traktatie toen we nodig hebben ‘opgevrolijkt’, heeft recent onderzoek ontdekt dat cacao bevat chemicaliën (zoals Phenylethylamine * en Serotonine) die wetenschappelijk zijn bewezen in de hersenen van mensen bij te zijn ze zijn blij, meer ontspannen, speels en creatief.

* Phenylethylamine een lichte antidepressivum en stimulerende vergelijkbaar met die dopamine en adrenaline het lichaam.

Let op !De inhoud van deze pagina is bedoeld voor educatieve doeleinden, en mag niet worden beschouwd als medisch advies. Het is niet de bedoeling, noch impliciet een substituut voor professioneel medisch advies.

Koop goedkoop online

 

 

CONTACT

Sending

©2022 Powered by Jotmardrisep

Log in with your credentials

Forgot your details?

%d bloggers liken dit: